Здравейте колеги, автомобилът е: 146; 1,3 Боксер; 90 к.с. След тракане в двигателя - го отворих и установих, че на първия цилиндър са превъртели биелните лагери. Валът беше шлайфан на ремонтните размери. Биелата е за смяна. Намерих втора употреба, чийто отвор е елипсовиден и на върха на елипсата и има износване 0,04 мм. Допустимо ли е това износване и мога ли да поставя тази биела? Предварително Ви благодаря за компетентните отговори!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Допустимо износване на биела
Collapse
X
-
Не си писал в правилния раздел!
С тоя мотор пиши в 33 раздела
Там има и много менюали .
Сваляш си един и гледаш по който и да е боксер.
Нещата за биелите и коляновия вал са еднакви.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от veselin71 Покажи съобщениеЗдравейте колеги, автомобилът е: 146; 1,3 Боксер; 90 к.с. След тракане в двигателя - го отворих и установих, че на първия цилиндър са превъртели биелните лагери. Валът беше шлайфан на ремонтните размери. Биелата е за смяна. Намерих втора употреба, чийто отвор е елипсовиден и на върха на елипсата и има износване 0,04 мм. Допустимо ли е това износване и мога ли да поставя тази биела? Предварително Ви благодаря за компетентните отговори!Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщениеВ този случай колега, биелата трябва да ходи на корекция, защото тя трябва да е идеално кръгла. Не можеш върху кръглият вал да стегнеш елипсовидната биела.
Може ама в друг живот!!
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеKoрекция на боксерова биела?????
Може ама в друг живот!!Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщениеЗащо бе Дрига, биелата да не е чупеща се, като на Форд-а?
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеХхахахаахх,ти май не си виждал биела на боксер....
Колега, аз не съм виждал биела от такъв мотор.
Защо тя не подлежи на корекция?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКолега, аз не съм виждал биела от такъв мотор.
Защо тя не подлежи на корекция?
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеЗащото биелната шийка към коляновият вал се зацепват посредством два болта и шлици(зъбци) и това няма кой да ти го корегира,а и да намериш надали ще стане както заводско и ще ти излезе колкото да си купиш нова.Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
-
Доколкото разбирам проблемът с възстановяването се състои в това, че челните повърхности между петата и биелата са назъбени и поради това отнемането на материал от тях, като същевременно се запази формата на профила е проблем.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
-
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment